Günlerdir haber alınamıyordu! Türk gazeteci serbest bırakıldı!
Gündeme düşen bu olayla ilgili son dakika gelişmesi yaşandı.

Türk gazeteci Kurtuluş Demirbaş, daha önce Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin açıklamalar yapmıştı. Demirbaş, geçtiğimiz günlerde ise U19 futbol maçlarını takip etmek için Suudi Arabistan'a görevli gitmişti. Ancak eşinin açıklamaları ile Türk gazeteciden haber alınamadığı öğrenilmişti. Gündeme düşen bu olayla ilgili son dakika gelişmesi yaşandı.
Demirbaş'ın ailesi günlerdir kendisine ulaşamadıklarını belirterek Türk hükümetinden destek talep ettikten sonra, Demirbaş’ın Suudi Arabistan'ın Taif şehrinde bir nezarethanede tutulduğu öğrenildi.
6 TEMMUZ’DA DÖNECEKTİ!
Eşiyle en son 5 Temmuz Cuma günü konuştuğunu ifade eden Pınar Demirbaş, "Son konuşmamızda 'Eşyalarımızı toparlıyoruz. Yola çıkacağız. İstanbul’a indiğimizde haber vereceğim' dedi. Sabah 'günaydın' mesajı attım ama 5 gündür yanıt alamadım, gözaltına alındığını ekip arkadaşlarından öğrendim" dedi.
BUGÜN SERBEST BIRAKILDI!
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre; Suudi Arabistan'ın Taif şehrinde bir nezarethanede tutulan Kurtuluş Demirbaş, girişimler sonucunda bugün serbest bırakıldı. Cidde Başkonsolosluğu'nun, Demirbaş'ın durumunu yakından takip ettiği ve ailesine düzenli olarak bilgi verdiği öğrenildi.
YARDIM TALEP ETMİŞTİ!
Dışişleri Bakanlığından yardım talep eden Pınar Demirbaş, Bakanlığa sunduğu dilekçesinde şunları kaydetti:
"Eşimin, dönüş tarihi olan 6 Temmuz 2024'te saat 01.00 sularında kimliği bilinmeyen 3 kişi tarafından görevli bulundukları Taif King Fahd Stadyumu’nda önce pasaportunun sorgulandığı, ardından açıklama yapılmaksızın bu kişiler tarafından bir arbede ile stadın arkasında ifade edilen bir binaya götürüldüğü ve orada hiç kimse ile görüştürülmediği hususunu ekip arkadaşları tarafından öğrendim. Cidde Türk Konsolosluğu’na durumu bildirdim. Konsolosluğun talep ettiği bilgi ve belgeleri ilettim. Bu durum karşısında eşimin neden ve hangi amaçla rehin alındığını bilmemekle beraber, kendisinin içinde bulunduğu vaziyetin bilgisinden yoksunum ve haber alamamaktayım. Eşimin can güvenliğinden endişe duymaktayım. Mağduriyetimizin aydınlığa kavuşması hususunu ivedilikle ve önemle bilgilerinize arz ederim."