X 20
Oğuzhan Köroğlu
  Güncelleme: 28-12-2023 22:03:00   15-02-2019 10:55:00

Barış Akarsu hayranlarına hem albüm hem de film müjdesi!

2007 yılında çok değerli sanatçılarımızdan Barış Akarsu'yu Bodrum'da yaşanan bir trafik kazası sonucunda kaybetmiştik. Rahmetli Barış Akarsu'nun kuzeni ve aynı zamanda Barış Akarsu Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı olan Serkan Kökdemir’le, keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Kökdemir, çok önemli açıklamalarda bulundu.

-Barış Akarsu ile kuzen olduğunuz çoğu kişi tarafından biliniyor bilmeyenler için Serkan Kökdemir Kimdir? Sizi biraz tanıyabilir miyiz?

Aslına bakarsanız çoğu kişi olarak nitelendirdiğimiz kısım sadece bizim, barışseverler olarak nitelendirdiğimiz abimin fanlarından ibaret. Barışseverler harici beni tanıyan ya da bilen yoktur. Okuduğum üniversitede bile beni tanıyan sayısı iki elin parmaklarını geçmez. Ben hayatını Barış Akarsu'nun merhametini, vicdanını, yardımseverliliğini, insan, hayvan ve doğa severliliğini, kişilik ve karakterini özellikle başta genç nesiller olmak üzere gelecek kuşaklara doğru ve örnek olacak bir şekilde aktarabilme yoluna adamış, bu uğurda kendi özel hayatını, aile hayatını ve geleceğini hiçe sayarak hayatında bir çok alandan fedakârlıklar etmiş, 24 yaşında deli, dolu biriyim. Barış Akarsu Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yapıyorum. Akarsu ailesinin bana vermiş olduğu izin ve tam yetki ile onların bilgisi dâhilinde genel olarak bu ailesinin abim ile alakalı olan tüm işleriyle ilgilenen, resmi sosyal medya hesaplarının yöneten kişiyim. Konserler, etkinlikler, yardım kampanyaları, seminerler, toplantılar vb. gibi işlerin organizesini ben yapıyorum ve bütün bu yaptıklarım abimin anılması, yaşatılması, unutturulmaması ve gelecek nesillere örnek bir kişilik olarak aktarılabilmesi içindir.

-Barış Akarsu hayatında en çok neye önem verirdi?

Aslında bu sorunun cevabını tüm barışseverler bilirler ama bu konuyu biraz açarak anlatmam gerekirse, abimin önem verdiği en önemli şey sevgi idi. Hatta bu konu ile alakalı kendisinin bir sözü vardır. "Kalbinizden sevgiyi hiç eksik etmeyin. Çünkü sevgi her şeyin anahtarıdır ve paylaştıkça çoğalır..." Abim bu sözünü hayat felsefesi olarak edinmiş ve son nefesine kadar bu felsefeyle yaşamıştır. O koca yürekli büyük insan sırf sevgi, merhamet, vicdan uğruna kendi hayatından fedakarlık etmekten hiçbir zaman kaçınmamıştır. Bu fedakârlıkların belki de en büyüğü, böylesine dünyaya mal olan büyük bir sanatçı olmayı başarmasına karşın kendi adına bir ev dahi almayıp kiralarda tabiri caizse sürünmeyi seçmesi, önce ben diye düşünmeyip birikim yapmak yerine gelirini yardıma ihtiyacı olan insanlara destek için kullanmasıdır. Öyle ki lösemi hastası olan çocuklar için yaptığı konser organizasyonuna bile kendi cebinden iki adet konser bileti alarak bu organizasyonu gerçekleştirmiştir ve yaptığı yardımların çoğundan yardım ettiği kişiler, kurumlar ve kuruluşlar haricinde kimsenin hatta ailesi olarak bizlerin dahi haberi olmamıştır. Diğer sanatçıların yaptıkları tüm yardımlar gözler önünde iken, sosyal medyalarda ya da televizyonlarda dile getirilirken abimin yaptığı yardımların çoğu özellikle abimin; "Kimsenin haberi olmayacak." şartına bağlı olarak hiçbir yere duyurulmamıştır. Vefatı sonrası yıllar geçmiş olmasına karşın hala yaptığı iyiliklerle anılması bundandır. Biz dahi birçok yardımından vefatından sonra haberdar oluyorsak bu abimin ne denli değerli bir vicdana sahip olduğunun göstergesidir. O, yaşamı boyunca tüm sevenleriyle teker teker ilgilenmiş, hiçbir seveninin gönlünü kırmamıştır. Özellikle çocuklar ve çocuk olan fanları ile ayrıca özel olarak yakından ilgilenmiştir. Alçak gönüllü, mütevazı bir insandır. Öyle ki yeri gelmiş camide halkın içerisinde cemaat ile birlikte ibadetini gerçekleştirmiş, yeri gelmiş kıraathanelerde, köy kahvehanelerinde ince belli çay bardağı ile çay içip halkla iç içe yaşamıştır. Kendisini ünlü olarak görmeyen ve halktan birisi olarak gören bir halk çocuğudur. İnsan sever, hayvan sever, doğa sever ve yardım sever koca yürekli, yüce gönüllü bir insandır o. Sevgiden, merhametten, vicdandan hiçbir zaman vazgeçmemiş ve yaşam felsefesi olarak edinmiştir. Ve bunları kısacık yaşamında, 2,5 yıllık sanatçılık zamanında gerçekleştirmiştir. Ve daha anlatmadığım birçok şey... Bu bağlamda abimin hayatında en çok önem verdiği şey sevgi, gizlilik ve gösterişten uzak kalmak diyebiliriz.

-Barış Akarsu Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak derneğe dair ne gibi projeler üretiyorsunuz?

Aklımızda çok güzel ve önemli projeler var. Haddinden fazla ama en önemlisi biz bu derneği, abimin yarıda bıraktığı yoldan giderek onun yaptığı gibi yardımlar yaparak onu yaşatabilmek ve anabilmek adına kurduk. Onun adını, kendisini ve yaptığı yardımları devam ettirebilmemiz için bir resmiyete ihtiyacımız vardı. Derneğimize duyarlı vatandaşlarımızdan bağışlar talep edeceğiz ve bu toplanan bağışlar derneğin, devlet denetimi altında olan banka hesabında toplanıp biriktirilerek çeşitli yardım faaliyetlerinde kullanılacak. Abim adına onun ruhu için yardımlar yapılacak. Örneğin şuan Van'da bir köy okulunun ihtiyaçlarını karşılamak için valilikten onay bekliyoruz. Onay çıktığı gün yardım kampanyası başlatıp Van'daki geleceğimizin umudu olan öğrencilerimize ve öğretmenlerimize doğru bir adım atacağız. Daha sonrasında sanat, müzik ve enstrüman eğitimi üzerine kurslar açacağız. Dernek olarak eğitime çok önem veriyoruz. Yani kısaca şöyle özetleyebilirim. Derneğimiz, Amasra ile özdeşleşmiş olan ve 04.07.2007 tarihinde aramızdan ayrılan abimin eserlerini, anılarını ve ismini çeşitli yardım etkinlikleri, konser ve seminerlerle yaşatmak; Abimin yolundan giden genç sanatçı adaylarına destek vermek, doğaya ve çevreye destekte bulunmak, sokak hayvanlarına yardımcı olmak maksadıyla kuruldu ve bu bağlamda projelerim olacak.

-Barış Akarsu'nun hayatı ile ilgili bir film projesi ortaya çıkacak mı?

Eğer güvenebileceğimiz iyi bir yapımcı ve senarist bulabilirsek hayatını anlatan güzel bir film için start vereceğiz. Farklı bir proje daha var. Abimin, demo olarak bir kayıt cihazına sadece gitarı ile seslendirdiği, kimsenin daha önce bilmediği ve duymadığı şarkı kayıtları var. Tam 12 yıl sonra yeni bir albümü çıkıyor. Büyük ses getireceğiz. Albüm için iyi bir müzik şirketi arayışı içerisindeyiz.

-Serkan Bey, geçtiğimiz günlerde magazin programına katılan Deha Bilimlier canlı yayında "Barış Akarsu kız arkadaşıyla kavga ederken kaza yaptı" ifadelerini kullanmıştı. Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Bu konu bizi Akarsu ailesi olarak çok üzdü. Aslında Deha Bey konuşmanın başlarında çok güzel şeyler söyleyerek abimi anıyordu ama daha sonrasında yaptığı bu sansasyonel açıklama gerçek anlamda bizi hezimete uğrattı. Tepki gösterdiğimiz konu şu idi. Yapılan bu açıklama abim için sosyal medyada çok kötü yorumlara ve haber kanallarına ise tabiri caizse meze olmasına neden oldu. Abimin uyuşturucu ve alkol bağımlısı olduğuna, kazayı Zeynep ablanın bilerek yaptığını ve abimi ölüme sürüklediğine dair asparagas yorumlar gördüm. Haber siteleri bu açıklamayı ve asparagas olan kötü yorumları prim amaçlı kullandı ve insanların kötü şeyler düşünmesine yol açtı. Akarsu ailesi olarak biz Deha Bey'den bu konu hakkında bu şekilde açıklama yapmasını beklemezdik. Doğru olsa bile böyle bir açıklama başta ailesi olmak üzere gerçekten sevenlerini çok üzer ve üzdü de! Yine de abimi andığı için kendisine teşekkür ediyoruz.

-Barış Akarsu'nun geride bıraktığı şarkılarını dinlerken nasıl hissediyorsunuz?

Açık konuşmak gerekirse şarkılarını pek dinlediğim söylenemez. Duygusal olarak bir boşluğa sürüklüyor beni ama dinlediğim zamanlardan bahsedecek olursam, duygusallık bir kenara dursun, hemen yaşasaydı ne olurdu, neler yapardı gibi soruları düşünmeye dalıyorum fakat bu soruların cevapları hiçbir zaman bitmiyor. Bitmediği gibi de bulabildiğim cevaplar içimde burukluğa neden oluyor.

-Kuzeniniz Barış Akarsu'yu bir cümleyle nasıl tanımlarsınız?

Bu çok zor bir soru ama öncelikle böylesine bir adam, bir cümleye sığar mı diye düşünmek lazım. O, bir cümleye nasıl sığdırılabilir ki? Ama şöyle söyleyebilirim; hayatını sevgi üzerine kuran, yaptığı her işi sevgi ile yapan, attığı her adımı sevgi ile atan, insanları, hayvanları, doğayı, yardım etmeyi ve özellikle çocukları çok seven, kısa sürede çok büyük işler yaparak kendisini çok kısa sürede tüm dünyaya sevdirmeyi başaran, ... Bakın gördüğünüz gibi cümlenin sonunu getiremiyorum. Çünkü gelmez ve sonunu getirebilen de çıkmaz diye düşünüyorum. Keşke onun gibi olabilseydim.

-Serkan Bey öncelikle zamanınızı ayırdığınız için çok teşekkür ederim benim için gerçekten çok özel bir röportaj oldu. Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Barış abimin söylediklerini söylemekten daha başka anlamlı bir kapanış konuşması olamaz sanırım. "Kalbinizden sevgiyi hiç eksik etmeyin. Çünkü sevgi her şeyin anahtarıdır ve paylaştıkça çoğalır." Evet, abimin de dediği gibi. Sevgi olan yerde engel olmaz. Lütfen gülün, güldürün, insanlara pozitif enerjinizi yansıtın. Moraliniz bozuk olsa bile bunu başkalarına yansıtmayın. İnsanlara, hayvanlara ve doğamıza sahip çıkın. Yardım edin. Kötülüklerden ve kötü düşüncelerden uzak kalmaya çalışın. Bunları söylemek benim haddime kesinlikle değil. Ama olması gereken şeyler bunlar... Son olarak, Akarsu ailesi olarak sizlerden destek bekliyoruz. Atacağımız her adımda yanımızda olmanızı istiyoruz. Biz bir aileyiz. Hep birlikte el ele vererek abim adına, onu anmak, yaşatmak, unutturmamak ve onun ruhu için birçok şeyi başarabiliriz. Bu konuda duyarlı olmanızı istiyorum. Biz büyük bir aileyiz. Kendinize çok iyi bakın. Sevgi ve Barış dolu günler diler, saygılarımı sunarım...

  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
1 Fenerbahçe 15 13 1 1 40 11 40 +29
2 Galatasaray 15 13 1 1 31 9 40 +22
3 Kayserispor 15 8 2 5 21 14 29 +7
4 Trabzonspor 15 8 5 2 27 19 26 +8
5 Beşiktaş 15 8 5 2 22 19 26 +3
6 Adana Demirspor 16 6 4 6 29 21 24 +8
7 Antalyaspor 15 6 4 5 22 17 23 +5
8 Çaykur Rizespor 15 6 5 4 15 20 22 -5
9 Kasımpaşa 15 6 6 3 27 31 21 -4
10 Hatayspor 15 4 5 6 24 22 18 +2
11 MKE Ankaragücü 15 4 5 6 21 21 18 0
12 Başakşehir FK 16 5 8 3 18 21 18 -3
13 Sivasspor 16 4 6 6 19 27 18 -8
14 Fatih Karagümrük 15 4 6 5 18 14 17 +4
15 Gaziantep FK 16 5 10 1 17 27 16 -10
16 Konyaspor 15 3 7 5 15 21 14 -6
17 Samsunspor 15 4 9 2 17 25 14 -8
18 Alanyaspor 15 3 7 5 12 23 14 -11
19 Pendikspor 15 3 8 4 16 33 13 -17
20 İstanbulspor 15 2 11 2 11 27 8 -16
Takım O G M B A Y P AV
1 Eyüpspor 15 13 2 0 42 10 39 +32
2 Kocaelispor 16 10 3 3 28 17 33 +11
3 Göztepe 15 9 4 2 21 8 29 +13
4 Sakaryaspor 16 8 3 5 25 17 29 +8
5 Gençlerbirliği 16 7 3 6 19 17 27 +2
6 Bandırmaspor 15 7 3 5 18 11 26 +7
7 Bodrumspor 16 7 4 5 20 13 26 +7
8 Çorum FK 15 7 6 2 27 17 23 +10
9 Keçiörengücü 15 5 6 4 13 17 19 -4
10 Boluspor 15 5 6 4 12 17 19 -5
11 Manisa FK 15 4 5 6 19 16 18 +3
12 Erzurumspor FK 15 4 5 6 16 16 18 0
13 Ümraniyespor 15 5 7 3 16 19 18 -3
14 Adanaspor 15 5 9 1 13 22 16 -9
15 Şanlıurfaspor 15 3 7 5 9 21 14 -12
16 Tuzlaspor 16 3 9 4 14 29 13 -15
17 Giresunspor 16 2 11 3 10 27 9 -17
18 Altay 15 1 12 2 7 35 2 -28
Takım O G M B A Y P AV
1 Esenler Erokspor 16 12 3 1 32 11 37 +21
2 1461 Trabzon FK 16 10 2 4 29 10 34 +19
3 Van Spor FK 17 9 4 4 23 21 31 +2
4 Bucaspor 1928 15 8 1 6 22 9 30 +13
5 Yeni Mersin İdman Yurdu 17 8 3 6 24 14 30 +10
6 Ankaraspor 16 7 2 7 20 12 28 +8
7 Ankara Demirspor 17 8 7 2 23 22 26 +1
8 Nazilli Belediyespor 17 8 7 2 23 27 26 -4
9 Diyarbekir Spor 16 6 5 5 14 14 23 0
10 Hes İlaç Afyonspor 16 6 5 5 12 12 23 0
11 Karacabey Belediye Spor 17 5 7 5 14 14 20 0
12 Beyoğlu Yeniçarşıspor 17 5 10 2 15 21 17 -6
13 Kırklarelispor 17 4 8 5 12 24 17 -12
14 Altınordu 17 3 7 7 19 18 16 +1
15 Kırşehir Futbol SK 16 4 9 3 14 26 15 -12
16 Serik Belediyespor 16 3 8 5 6 13 14 -7
17 Bursaspor 16 3 8 5 13 27 14 -14
18 Adıyaman FK 16 3 10 3 13 25 12 -12
19 Zonguldak Kömürspor 15 2 8 5 13 21 8 -8
Takım O G M B A Y P AV
1 Kepezspor FAŞ 14 11 1 2 29 7 35 +22
2 Aliağa Futbol A.Ş. 13 10 0 3 25 6 33 +19
3 İnegöl Kafkas GK 13 7 4 2 15 13 23 +2
4 Edirnespor 13 6 4 3 21 12 21 +9
5 52 Orduspor FK 13 5 3 5 14 11 20 +3
6 Ayvalıkgücü Belediyespor 13 5 3 5 11 8 20 +3
7 Kırıkkalegücü FK 13 5 5 3 10 11 18 -1
8 Mardin 1969 Spor 13 5 6 2 15 13 17 +2
9 K.Çekmece Sinopspor 14 4 5 5 15 15 17 0
10 Talasgücü Belediyespor 14 5 8 1 17 22 16 -5
11 Artvin Hopaspor 13 3 5 5 13 12 14 +1
12 Gümüşhanespor 14 2 5 7 9 21 13 -12
13 Karabük İdmanyurdu Spor 13 3 7 3 9 22 12 -13
14 Malatya Arguvanspor 14 2 9 3 8 17 9 -9
15 Tarsus İdman Yurdu 13 1 9 3 8 29 6 -21
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 20/12/2023 Kayserispor vs Fenerbahçe
 20/12/2023 Antalyaspor vs Kasımpaşa
 20/12/2023 Galatasaray vs Fatih Karagümrük
 21/12/2023 Çaykur Rizespor vs Pendikspor
 21/12/2023 Samsunspor vs Konyaspor
 21/12/2023 Beşiktaş vs Alanyaspor
 21/12/2023 MKE Ankaragücü vs Hatayspor
 23/12/2023 Sivasspor vs İstanbulspor
 23/12/2023 Fatih Karagümrük vs Gaziantep FK
 23/12/2023 Trabzonspor vs Başakşehir FK
 24/12/2023 Konyaspor - Kayserispor Kayserispor ligdeki son 7 maçında hiç kaybetmedi  Kayserispor yenilmez
 24/12/2023 Adana Demirspor - Antalyaspor Antalyaspor ligdeki son 6 maçında hiç kaybetmedi  Antalyaspor yenilmez
 24/12/2023 Adana Demirspor - Antalyaspor Adana Demirspor ligdeki son 6 maçında hiç kazanamadı  Antalyaspor yenilmez
 25/12/2023 Kasımpaşa - Çaykur Rizespor Çaykur Rizespor ligde deplasmandaki son 5 maçında hiç kazanamadı  Kasımpaşa yenilmez
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 20/12/2023 Erzurumspor FK vs Ümraniyespor
 20/12/2023 Keçiörengücü vs Bandırmaspor
 20/12/2023 Adanaspor vs Altay
 20/12/2023 Göztepe vs Eyüpspor
 21/12/2023 Boluspor vs Manisa FK
 21/12/2023 Şanlıurfaspor vs Çorum FK
 23/12/2023 Gençlerbirliği vs Tuzlaspor
 23/12/2023 Sakaryaspor vs Kocaelispor
 24/12/2023 Bandırmaspor vs Adanaspor
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 20/12/2023 Adıyaman FK vs Esenler Erokspor
 20/12/2023 Bucaspor 1928 vs Hes İlaç Afyonspor
 20/12/2023 Bursaspor vs Diyarbekir Spor
 20/12/2023 Kırşehir Futbol SK vs Zonguldak Kömürspor
 20/12/2023 Nazilli Belediyespor vs Ankaraspor
 20/12/2023 Serik Belediyespor vs 1461 Trabzon FK
 23/12/2023 Yeni Mersin İdman Yurdu vs Ankara Demirspor
 24/12/2023 Ankaraspor vs Altınordu
 24/12/2023 Diyarbekir Spor vs Bucaspor 1928
 24/12/2023 Ankaraspor - Altınordu Ankaraspor ligde evindeki son 8 maçında hiç kaybetmedi  Ankaraspor yenilmez
 24/12/2023 Zonguldak Kömürspor - Kırklarelispor Kırklarelispor ligde deplasmandaki son 8 maçında hiç kazanamadı  Zonguldak Kömürspor yenilmez
 24/12/2023 Diyarbekir Spor - Bucaspor 1928 Bucaspor 1928 ligdeki son 14 maçında hiç kaybetmedi  Bucaspor 1928 yenilmez
 24/12/2023 Hes İlaç Afyonspor - Adıyaman FK Hes İlaç Afyonspor ligdeki son 7 maçında hiç kaybetmedi  Hes İlaç Afyonspor yenilmez
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 20/12/2023 Edirnespor vs Ayvalıkgücü Belediyespor
 20/12/2023 İnegöl Kafkas GK vs Mardin 1969 Spor
 20/12/2023 Karabük İdmanyurdu Spor vs Tarsus İdman Yurdu
 20/12/2023 Kırıkkalegücü FK vs Aliağa Futbol A.Ş.
 20/12/2023 52 Orduspor FK vs Artvin Hopaspor
 20/01/2024 İnegöl Kafkas GK vs Ayvalıkgücü Belediyespor
 21/01/2024 Edirnespor vs Gümüşhanespor
HABER ARŞİVİ
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI