Tokat'ta gece yarısı deprem paniği! Sarsıntı çevre illerde de hissedildi...

AFAD'ın açıklamasına göre, Tokat'ın Sulusaray ilçesi merkezli deprem, 7.2 kilometre derinlikte kaydedildi. Sarsıntı, Amasya, Çorum, Sivas ve Yozgat'ta da hissedilerek vatandaşları gece yarısı uyandırdı.

21 Ağu 2025 - 08:47 YAYINLANMA
Tokat'ta gece yarısı deprem paniği! Sarsıntı çevre illerde de hissedildi...

Türkiye, son günlerde yaşanan sismik hareketliliğe bir yenisini daha ekledi. Balıkesir'deki depremlerin ardından bu gece de Tokat'ta yerin sallandığı bildirildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 21 Ağustos 2025 Cuma günü, saat 01.24'te bir depremin meydana geldiğini duyurdu. Resmi verilere göre, merkez üssü Sulusaray olan depremin büyüklüğü 4.0 olarak ölçüldü.

Yer kabuğunun yaklaşık 7.2 kilometre derinliğinde kaydedilen sarsıntı, nispeten sığ bir odak derinliğine sahipti. Sarsıntının etkisi yalnızca Tokat ile sınırlı kalmadı. Deprem, başta Amasya, Çorum, Sivas ve Yozgat olmak üzere çevre illerde de yoğun bir şekilde hissedildi.

Özellikle gece saatlerinde meydana gelen deprem, birçok vatandaşın sarsıntı nedeniyle uyanmasına neden oldu. İlk belirlemelere göre, depremde can ve mal kaybı ya da önemli bir hasar bildirilmedi. Yetkililer, vatandaşları olası artçı sarsıntılara karşı dikkatli ve hazırlıklı olmaları konusunda uyardı.

Türkiye'nin aktif bir deprem kuşağı üzerinde bulunması, bu tür orta ölçekli sarsıntıları daha dikkat çekici hale getiriyor. Uzmanlar, deprem bilincinin ve hazırlıkların sürekli canlı tutulmasının önemini vurguluyor.

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: