Harika Avcı ile beni şoke eden, beynimi yakan özel röportaj!!

Yaklaşık bir saat telefonda konuştuk. Bende kendisine bazı sorular yönelttim ve bunları röportaj olarak yazacağımı söyledim...

19 Ara 2024 - 13:13 YAYINLANMA

Harika Avcı hakkında yazdığım son köşe yazımla ilgili, dün Deniz Bayramoğlu’nun sunumunu yaptığı Kanal D Ana Haber’e konuştum ve Kanal D Ana Haber ekibinden başarılı muhabir Yalın Onat Ergör ve kameraman Yusuf Ağbaba, Harika Avcı’nın Bakırköy Sakızağacı Mahallesi’ndeki evine gitti.

Biliyorsunuz, Avcı'nın ev sahibi uzun süre haber alamayınca polislerle evine gitmiş ve kapıyı kırmak zorunda kalmıştı. Daha sonra Avcı'nın çığlıkları üzerine polisler evde olduğunu anlamıştı. Komşuları tarafından kendini eve kapattığı söylenen Harika Avcı’nın evine giden Kanal D Haber ekibi, anahtarın kapının üstünde durduğunu gördü, zile bastı ama açan olmadı. Tam o sırada onu merak eden komşuları, anahtarı kapının üstündeki daireyi açtı ancak Harika Avcı'ya ulaşılamadı.

Kısa süre sonra ise Harika Avcı’nın evine döndüğünü komşusundan öğrendim.

Akşam saatlerinde ise beni şoke eden bir telefon aldım.

Telefonun diğer ucunda Harika Avcı vardı.

Harika Avcı, “Onur Akay, bugüne kadar basına kendimle ilgili hiçbir açıklama yapmadım. İlk kez size konuşuyorum. Üç yıldır hep bu haberler biter diye bekledim ama bitmeyince sizi aradım. O evde oturan, en son çekilen o fotoğraftaki kişi ben değilim, bana benziyor mu? Benim köpeğim de yok. Ben intihara da teşebbüs etmedim. 17 yıl önce sahneleri bıraktım. Mafya beni zorla sahneye çıkarırdı. Ben 11 yıl önce tesettüre girdim, ailemle oturuyorum. Bu tesettür konusunun da istismar edilmemesi için konuşmadım. İsterseniz tesettürü yazmayın.” ifadelerini kullandı.

Bu fotoğrafı kendisine attım ve bu fotoğraf mı diye sordum. Harika Hanım, “Evet, ben değilim, o kişiyi tanımıyorum” dedi.

Yaklaşık bir saat telefonda konuştuk. Bende kendisine bazı sorular yönelttim ve bunları röportaj olarak yazacağımı söyledim. Harika Hanım, “Bu tesettür konusunun da istismar edilmemesi için konuşmadım. İsterseniz tesettürü yazmayın” dedi ama ben eğer bu iddiaları doğru ise çok önemli bir olay olduğundan dolayı yazmak istedim.

Tabii yorum sizin!

Acaba Harika Avcı yıllardır çıkan haberler nedeni ile böyle bir senaryo mu yazdı? Yoksa bu iddiaları doğrumu? Eğer doğru ise kendisine neden böyle bir şey yapıldı? Yoksa Harika Avcı psikolojik sorunlar mı yaşıyor ki böyle açıklamalar yaptı?

Bu olayı ilk önce komşusuna anlattım ve komşusunda olan telefon numarası ile beni arayan telefon numarasının başka olması da dikkat çekiciydi.

Değerli gazetecilerimizin bu konuyu araştırması gerektiğini vurgulamak istiyorum. Eğer araştırmak isteyen gazetecilerimiz olursa, iletişim için yardımcı olacağım.

İşte o söyleşimiz:

Harika Avcı: Onur Akay, bugüne kadar basına kendimle ilgili hiçbir açıklama yapmadım. İlk kez size konuşuyorum. Üç yıldır hep bu haberler biter diye bekledim ama bitmeyince sizi aradım. O evde oturan, en son çekilen o fotoğraftaki kişi ben değilim, bana benziyor mu? Benim köpeğim de yok. Ben intihara da teşebbüs etmedim. 17 yıl önce sahneleri bıraktım. Mafya beni zorla sahneye çıkarırdı. Ben 11 yıl önce tesettüre girdim, ailemle oturuyorum. Bu tesettür konusunun da istismar edilmemesi için konuşmadım. İsterseniz tesettürü yazmayın.

Onur Akay: Bu fotoğraf mı?

Harika Avcı: Evet, ben değilim, o kişiyi tanımıyorum. Siz ya da basın bugüne kadar, neden gitmediniz bu adrese sıkıntı neydi?

Onur Akay: Gittik. Hatta intihara teşebbüs etmiştiniz…

Harika Avcı: Ben intihara teşebbüs etmedim. Bunlardan haberim yok! O kişi ben değilim. Kendisini ben dâhil yakından tanımak isterim. Kime inanmak istediğinize siz karar verin artık. Sizden bana inanmanızı beklemiyorum. Bence aynı adrese gidip çekim yaparsanız daha sağlıklı olur. Bugüne kadar neden görmediniz Onur Bey, sorun neydi?

Onur Akay: Herkes o kişiyi Harika Avcı olarak biliyordu. Hatta basın çekti o fotoğrafı.

Harika Avcı: Çektiler de ben değilim. Bakırköy’de oturmuyorum. Sadece mesleğim sanat olsaydı. Bunlar yaşanmazdı biliyorum ama İyi ki de böyle oldu diyorum daha çok. İnanın hiç pişman değilim. Çok mutluyum.

Onur Akay: Yıllardır maddi sıkıntılar yaşadığınız konuşuluyor.

Harika Avcı: Ben kendi işimi yaptım. Ailem dâhil kimseye, babama bile muhtaç olmadım. Yetim büyüyen birisiyim. Kendi ayaklarım üzerinde durdum. Ailevi sorunlar var hak iddia edemiyorum. Ailemle ilgili miras sıkıntıları var. Babam vefat etti üzerime hiçbir şey yok.

Onur Akay: Pansiyonda kaldığınız söylendi, hatta ben yazmıştım.

Harika Avcı: Pansiyonda kalmadım.

Onur Akay: Şimdi de evden dışarı çıkmadığınız, kimseyle görüşmediğiniz söyleniyor.

Harika Avcı: Söyleyenler kim?

Onur Akay: Komşularınız. Hatta derneklerin yardımları kesilmiş, kiranızı dahi ödeyemediğiniz konuşuluyor.

Harika Avcı: Ben bugüne kadar kimle görüşüyordum da şimdi görüşeyim?  Ben kimseye minnet etmedim. Düşsem dair kimseye minnet etmem, ekmeğimi soğanımı yer otururum. Sahneleri bırakalı 17 sene olmuş. Ben çektiğim filmlerden para kazanmadım. Benim işim gücüm vardı. Film çekip para kazananı gördünüz mü? Benden sonra zaten Yeşilçam’da kim varsa para kazanamadı. Senaryo çok önemli. Hiç ödül aldığımı gördünüz mü o kadar çok kalbim kırıldı ki verseler bile almam. Ben kendi işimi yaptım.

Onur Akay: Bakırköy’de oturan o kişinin siz olmadığını söylüyorsunuz. Siz İstanbul’da mı yaşıyorsunuz?

Harika Avcı: Ailemin evinde oturuyorum. Ev bizim. Oturduğum semti söylemiyorum yarın bu semtte de sorunlar olur. İşimde gücümdeyim. Alış verişimi yapıyorum. Uyku problemim var. 3 yıl önce sinir krizi geçirdim krizim geçmedi. Hastanede yattım, darp edildim. Şarkı sözlerimi çaldılar. Şarkı sözlerinin tamamı benim. Ben yazdım. İspat edemedim. Amaçları tekrar hastanede yatmamı. O kadar nefret ediyorlar ki benden.

Onur Akay: Neden darp edildiniz?

Harika Avcı: Kıskançlıktan… Can güvenliğim yok…

Onur Akay: Hem sesinizin hem de fiziğinizin güzelliğinden dolayı mı kıskançlıklar yaşadınız?

Harika Avcı: Manevi güzellik yoksa fiziki açıdan güzelliğin önemi yok. Ses güzelliği de önemli değil. Şarkı sözü önemli. Tabii ses de güzel olursa daha iyi olur.

Onur Akay: Hatta güzelliğinizden dolayı Gönül Yazar adınızı Harika koymuş.

Harika Avcı: Gönül Yazar benim ismimi koymadı. Gönül Yazar’ı ben bir yere getirdim.

Onur Akay: Yardımlar aldığınız söyleniyordu hep.

Harika Avcı: O fotoğrafı çekilen kişiye sorun. Hiçbir sıkıntı yok. Hülya Avşar, Sezen Aksu bana yardım edecekmiş. Onlar kim? Onlar benim sayemde Sezen Aksu Hülya Avşar oldular. Kimseye hakkımı helal etmiyorum. İsim vermeyeceğim onları kendilerini biliyor. İkiyüzlü şahsiyetlerin yardımına ihtiyacım yok. Ben onlara yardım edebilirim. Benim ismimi kullanmasınlar. Ben destek olurum kendilerine ihtiyaçları varsa. Acun Ilıcalı’yı tanımıyorum, yakından tanımak isterdim.

Onur Akay: Sizin yerinize geçtiğini söylediğiniz o kişi, bunu para için yapmış olabilir mi?

Harika Avcı: Para kazanıp kazanmadığını bilmiyorum. Bence çıksınlar mikrofonu alsınlar, sesimi de kullanabilirler, izin veriyorum, hakkımı helal ederim. Kendilerine başarılar dilerim ama benim gibi olamayacaklar, başka birisi olamayacaklar. Öbür tarafa gittikten sonra her şey ortaya çıkacak. Köpeği olan o kişiyi bulun sesimi kopyalayıp sahneye de çıkabilir. Zamanla bu kişinin sanatçı olmadığını göreceksiniz.

Onur Akay: Bir ara Instagram hesabınızdan açıklamalar yapılıyordu.

Harika Avcı: Hiçbir sosyal hesabım yok. Hiç açmadım. Onlar açmışlardır insanlar onları takip etsin diye, para kazanmak için. Bende istesem koluma birine takar, magazinle çatır çatır para kazanırdım. Konuşmadığım için bunlar yapılıyor.

Onur Akay: Peki, bu haberler sizi üzüyor mu?

Harika Avcı: Ya sabır çekiyorum bu haberler yüzünden. Sevenlerin olması güzel. Ama bu haberler çok kötü. Ben tesettürlü olmasaydım bunlar olmazdı.

Kanal D Ana Haber'e yaptığım açıklamalar için: TIKLAYIN

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: