Harika Avcı’nın konuşma yasağı getirdiği Onur Akay, Yılmaz Morgül’e çattı!
Harika Avcı’nın konuşma yasağı getirdiği Onur Akay, canlı yayında ağzını bantladı. Avcı hakkında konuşamayan Akay, bu sefer Yılmaz Morgül’ü “takmış peruğu konuşuyor” diyerek hedef aldı.
Ünlü oyuncu ve sanatçı Harika Avcı, hakkında çıkan haberler üzerine Bakırköy 1. Aile Mahkemesi’ne başvurarak, ünlü sanatçı ve magazin yazarı Onur Akay hakkında konuşma yasağı ve tedbir kararı aldırmıştı.
Gazeteci Pelin Çini’nin canlı yayın konuğu olan Akay, Çini’nin Harika Avcı sorusu üzerine canlı yayında ağzını bantladı. Harika Avcı ile ilgili konuşamayan Akay, bu sefer meslektaşı ünlü sanatçı Yılmaz Morgül’e çok sert sözlerle yüklendi.
Antalya Açıkhava’da konser veren Diva Bülent Ersoy’un, “Kız o...u” dediği anların videosu sosyal medyada paylaşılınca, Morgül Diva’ya “Rezalet” diyerek tepki göstermişti. Morgül, “Rezalet! Gerçek bir sanatkar nerede olursa olsun toplumun önünde olmanın bilincinde, konuşmalarında, davranışlarında daima saygı çerçevesinde olmalıdır. Antalya sahnesinde dinleyicisine 'Kız o----pu' diyen şahsiyeti sanatkar olarak kabul etmiyorum” ifadelerini kullanmıştı.
“TAKMIŞ PERUĞU KONUŞUYOR”
Bülent Ersoy’un o kelimeyi seyircisini güldürmek için kendisine söylediğini dile getiren Onur Akay ise canlı yayında Yılmaz Morgül’ü topa tuttu. Akay, “Bizim Yılmaz Morgül de çıkmış rezalet demiş, sanatkar kabul etmiyormuş. Ya sen notanın ‘n’sini bilmiyorsun. Sorsam Hicaz ailesini anlatamaz bana. Bülent Ersoy beton gibi ses, dediklerinde de haklı. Playback yapanlar var. Yılmaz Morgül detone basıyor. Bir hocadan 15 gün ders almakla musiki mi öğrenilir? 10 sene konservatuvar okuduk da öğrenemedik. Her gün bir şey öğreniliyor. Bir kere de Allah belanı versin dedi Bülent Hanım’a. Sonra da demedim dedi. Bende gittim muhabirden istedim söylemiş mi söylememiş mi gösterdim. Takmış peruğu konuşuyor işte. Git sen nazariyat kitabı oku.” dedi.
Bülent Ersoy da şu açıklamayı yaptı:
“Seyircisine hakaret etti şeklindeki haberler, tamamen manipülasyon ürünü ve gerçeğin çarpıtılmış halidir. Bir Teselli Ver eserini seslendirirken, şarkının meyan kısmında basmış olduğum tiz seslerdeki hâkimiyetimin verdiği coşku ve alkış tufanının yarattığı hissiyatla, kendime iltifat olarak ‘Ne güzel okudun Bülent’ manasında bu ifadeyi esprili bir dille öncelikle kendi kendime kullandım. Ardından en önde oturan yakın dostum İpek Hanım’a yönelip, tekil şahıs ifadesindeki ‘kız’ kelimesini kullanmam, zaten genele hitap etmediğimin tartışmaya mahal vermeyecek şekilde açık ve net bir kanıtıdır. 54 yıllık sanat hayatım boyunca beni ben yapan Türk halkına asla saygısızlık etmedim. Seyircim benim velinimetim, baş tacımdır.”