Barış Korkmaz yeniden görebilmek için yardım bekliyor
Az bir zamanı kalan başarılı mühendis ameliyat olacak parayı bulmaya çalışıyor...

OnurAkayMedya/Gündem Haberleri
Mekatronik mühendisi Barış Korkmaz'ın zor günleri! Ameliyat olacak parayı bulamazsa hem göremeyecek, hem de başarıları sayesinde birçok ödül aldığı işini bir daha yapamayacak.
Başarılı mühendisin doktoru çok az bir zaman kaldığını ve en kısa zamanda ameliyat olması gerektiğini ifade etti.
Barış Korkmaz yeniden görebilmek için yardım bekliyor.
Galatasaray Lisesi çıkışlı olduğu için Fransızca ve İngilizceyi ana dili gibi bilen Korkmaz, şimdilerde hayatta kalmak için çevirmenlik yapıyordu ancak, görme kaybı artınca yeniden işsiz kaldı.
Barış Korkmaz'ın doktoru olan tıp dünyasının önde gelen isimlerinden Dr. Sinan Göker konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Barış Korkmaz'ı 20 yıldır tanıyorum. Bazı ameliyatlarını bizzat gerçekleştirdim. Barış'ın bir gözü göz tansiyonundan dolayı yıllar öncesinde alınmış. İkinci gözünde ise ortalama yüzde 4 oranında görme yetisi mevcut. Ameliyat olabilecek kaynaklara ulaşırsa 2. gözünün yüzde 80 oranında görme şansı var. Fakat operasyonel süreç için geç kalınırsa ki, çok kısa bir zaman aralığından bahsediyoruz, Barış'ın bir daha görme şansı kalmayacak. Umarım, kendisine gereken duyarlılık gösterilir." ifadelerine yer verdi.
Korkmaz, mekatronik mühendisliği alanında yaptığı geliştirmeler sayesinde birçok başarı ve ödülün sahibi.