Yılbaşı menüsü ve hindi tarifinin doğru teknikleri!

2025'e sayılı günler kala yılbaşı hazırlıkları da başladı...

24 Ara 2024 - 10:02 YAYINLANMA
Yılbaşı menüsü ve hindi tarifinin doğru teknikleri!

OnurAkayMedya/Gazete Cep

Yeni yıla sayılı günler kala hazırlıklar başladı. Yılbaşı menüsü için kararsız kaldıysanız eğer, OnurAkayMedya sizler için bu öneriyi hazırladı.

Yıl sona ererken evlerimizi yavaş yavaş yeni yılın heyecanı sarıyor. Yılbaşı ağacı depodan çıkarıldıysa yılbaşı menüsü hazırlıkları da başladı demektir. Siz yanına ne yapacağınızı gurme tarifler köşemizdeki yılbaşı yemekleri arasından seçedurun, yılbaşı sofrası tam ortasına bir hindi dolması konulmadan tamamlanmaz.

Doğru teknikleri uygulamazsanız hindi tarifi çok zahmetli bir uğraş haline dönüşebilir. İçi sulu ve yumuşacık, dışı nar gibi kızarmış bir hindi için tüm bilmeniz gerekenleri OnurAkayMedya olarak sizler için derledik.

Yumuşak olmasını ve kısa sürede pişmesi için hindinizi marine etmelisiniz. Hindinizi bol suda yıkayın, içini temizleyin, tüylerini yakın ve iyice durulayın. Sarımsak, nane, köri, karabiber gibi baharatlarla zeytinyağı, tuz, süt ve salça gibi malzemeleri karıştırıp sosunuzu hazırlayın. Hindi etini bu sosla harmanlayarak üzeri kapalı bir şekilde buzdolabında en az 1 gün bekletiniz. Sürenin uzun tutulması hoş bir aroma oluşturur ve etin lezzetini artırır.

İşte Yılbaşı Menüsü Önerisi:

Yemekten ailece bir kokteyl düzenleyebilir ve daha sonra yemeğe geçebilirsiniz...

KOKTEYL:

Viski

Dubai Çikolatası

Kuruyemiş (Ceviz, Badem, Fındık, Fıstık, Soslu Mısır)

Nar (Ayıklanmış)

Elma (Türk Kahvesi Serperek)

Havuç ve Salatalık Kokteyli

YEMEK:

Rakı & Şarap & Bira

Ordövr Tabağı

Peynir

Pastırma

Rus Salatası

Şakşuka 

Acılı Ezme

Yaprak Dolması

Ara Sıcak

Paçanga Böreği

Ana Yemek

Hindi & Kırmızı Et

İç Pilav

Patates Kızartması

Salata

Tatlı

Revani

Gece

İşkembe Çorbası

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: