Yılbaşı menüsü ve hindi tarifinin doğru teknikleri!
2025'e sayılı günler kala yılbaşı hazırlıkları da başladı...

OnurAkayMedya/Gazete Cep
Yeni yıla sayılı günler kala hazırlıklar başladı. Yılbaşı menüsü için kararsız kaldıysanız eğer, OnurAkayMedya sizler için bu öneriyi hazırladı.
Yıl sona ererken evlerimizi yavaş yavaş yeni yılın heyecanı sarıyor. Yılbaşı ağacı depodan çıkarıldıysa yılbaşı menüsü hazırlıkları da başladı demektir. Siz yanına ne yapacağınızı gurme tarifler köşemizdeki yılbaşı yemekleri arasından seçedurun, yılbaşı sofrası tam ortasına bir hindi dolması konulmadan tamamlanmaz.
Doğru teknikleri uygulamazsanız hindi tarifi çok zahmetli bir uğraş haline dönüşebilir. İçi sulu ve yumuşacık, dışı nar gibi kızarmış bir hindi için tüm bilmeniz gerekenleri OnurAkayMedya olarak sizler için derledik.
Yumuşak olmasını ve kısa sürede pişmesi için hindinizi marine etmelisiniz. Hindinizi bol suda yıkayın, içini temizleyin, tüylerini yakın ve iyice durulayın. Sarımsak, nane, köri, karabiber gibi baharatlarla zeytinyağı, tuz, süt ve salça gibi malzemeleri karıştırıp sosunuzu hazırlayın. Hindi etini bu sosla harmanlayarak üzeri kapalı bir şekilde buzdolabında en az 1 gün bekletiniz. Sürenin uzun tutulması hoş bir aroma oluşturur ve etin lezzetini artırır.
İşte Yılbaşı Menüsü Önerisi:
Yemekten ailece bir kokteyl düzenleyebilir ve daha sonra yemeğe geçebilirsiniz...
KOKTEYL:
Viski
Dubai Çikolatası
Kuruyemiş (Ceviz, Badem, Fındık, Fıstık, Soslu Mısır)
Nar (Ayıklanmış)
Elma (Türk Kahvesi Serperek)
Havuç ve Salatalık Kokteyli
YEMEK:
Rakı & Şarap & Bira
Ordövr Tabağı
Peynir
Pastırma
Rus Salatası
Şakşuka
Acılı Ezme
Yaprak Dolması
Ara Sıcak
Paçanga Böreği
Ana Yemek
Hindi & Kırmızı Et
İç Pilav
Patates Kızartması
Salata
Tatlı
Revani
Gece
İşkembe Çorbası