Bayram da çekirdek aile huzursuzluğu olur, peki neden?
Önce kimin annesine gidilecek tartışması yaşanacak.
Tatil günleri ve bayramlarda çekirdek aile arasında anlaşmazlıklar daha sıklıkla görülebilir. Çünkü farklı alanlarda yaşayan sabah biraz görüşüp sonra kendi işine gücüne, okuluna giden karı koca, çocuklar bayram tatilinde aynı ortamda birkaç gün zaman geçirmekteler ve yalnızlığın konforu bozulmaktadır.
Hele bir de bayram ziyaretleri yapılacaksa, kurallar başlar. Erken kalkılacak, kahvaltı çabuk yapılıp etraf toparlanacak, bayramlık giysiler giyilecek, çikolatalara el sürülmeyecek, önce kimin annesine gidilecek tartışması yaşanacak, şimdi biri gelir diye hep diken üstünde oturulacak. Çiftlerden biri mutlaka daha telaşlı ve titizdir.
Bu genelde kadın olur. "Hadi, hadi, hadi" diğerinin en sevmediği tartışma konusu olacak sözcüktür. Titiz ve sabırsız olan erkekse daha fena, erkeğin titizi hiç çekilmez. Çünkü erkekler kızmış gibi anlaşılabilirler, sert gibi görünebilirler.
Nasıl olmasınlar erkek askerlik yapan kişidir. Askerlik ağırdır, yorucudur, disiplin ister. Gelelim çocuklara...
0 ila 10-12 yaşına kadar iyi güzel, sonra ergenlik gelip çatar ve durum hiç çekilmez böyle yetişkin ziyaretleri.
11- 15 yaş aralığında homurdanarak aileye uyum sağlanır, ama 15'den sonra koy ki bulasın. Arkadaşla buluşmalar, evde yalnız kalmalar derken, bayram günleri evcilik oynar gibi sen bana gel ben sana geleyim şeklimde sürer gider.
Bu anlattığım bayram günleri yine de hepimiz tarafından özlenir.
Niye mi?
Ne yaşanmış olursa olsun her evde kapılar güler yüzle açılır, minik sohbetler, ikramlar yapılır, aslında herkes şıktır, neşeli olunur gülünür söylenir.
Yani bayramlar, şenliktir, eğlencelidir, hatırlamak, hatırlanmaktır İyi bayramlar.